Янтар Полісся
+38(098)302 00 00
Передзвоніть мені
UAH
  • UAH
  • USD
УКР
0
  1. Історія та символіка святині
  2. Ікона «Благословення дітей»: в чому допомагає
  3. Молитва матері - благословення дітям

Всім батькам властива турбота і занепокоєння про своїх малюків. Матері і батьки турбуються про майбутнє нащадків, їх здоров'я, настрій, особисті та професійні успіхи. І найкращою підмогою в нелегкій життєвій дорозі буде ревна молитва, звернена до Творця і Богородиці. Вона підтримає в найскладніших ситуаціях, вказавши правильне рішення, напоумить, позбавить від проблем, запобігатиме конфліктам й зцілить хвороби. А зримим втіленням заступництва вищих сил стане реліквія «Ісус Христос благословляє дітей». Саме цьому образу присвячено окрему статтю, яку пропонує Вашій увазі магазин ікон «Янтар Полісся»!

Ікона «Благословення дітей» - в чому допомагає

Ікона з бурштину «Ісус благословляє дітей»

Історія та символіка святині

Син Божий ніс своє Слово всім людям, незалежно від їх статі, раси та віку. Будь-яка людина могла прийти до Спасителя і отримати мудру пораду або добре напуття. І одного разу до Господа привели кілька малюків, щоб Він поклав на них руки і помолився. Але Його учні спробували перешкодити цьому, не бажаючи, щоб Ісус втомився. І тоді Він промовив: «Пустіть дітей і не бороніть їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Євангеліє від Матвія, 19:13).

В Біблії є й інші епізоди за участю дитини. Наприклад, у Святому Письмі від Матвія (8: 1-5) і Марка (9: 36-37) описано, як апостоли питали Божого Сина, хто з них заслуговує на порятунок. Ісус Христос відповів: «Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство; Хто, отже, стане малим, як ця дитина, той буде найбільший у Небеснім Царстві. Хто приймає дитину в моє ім'я, той мене приймає.».

Картина І. Рєпіна
Ікона Благословення дітей
1890-ий І.Рєпін

Таким чином, малюки служать уособленням милосердя, щедрості, чистоти, покори, щирості віри. Святитель Іоанн Златоуст стверджував, що в дитині мудрість і неупередженість тісно переплетені з простотою. Діти чисті від усіх пристрастей і пороків, адже вони не плекають образ, не упереджені до багатства або краси, що не засмучуються через швидкоплинні негаразди.

Подібна поведінка має бути еталоном для всіх християн - а нагадуванням про нього стане ікона «Благословення дітей». Значення реліквії важко переоцінити - вона вселяє в душу тепло, любов, віру в Творця і надію на Його допомогу, вчить у всьому покладатися на Господній промисел, приборкує гординю, заздрість, злість та інші погані почуття. Крім того, святиня втілює невпинне заступництво, яке Бог надає кожній людині як загальний Батько.

Існує багато варіацій даного образу. Євангельський переказ надихав не тільки іконописців, а й мирських художників - зокрема, картини з подібним сюжетом створювали І. Є. Рєпін, В. Полєнов, Г. І. Семирадський, Л. Кранах, Г. Доре, К. К. Фогель фон Фогельштейн. У православній традиції зображення виходить більш суворим та стриманим, але при цьому воно наповнене світлом та глибоким змістом.

Популярні товари

Ікона «Благословення дітей»: в чому допомагає

Ця реліквія здавна служить шанованим сімейним оберегом. У храмах її навіть розміщували на спеціальному низькому аналої, щоб до святині могли припадати й зовсім маленькі дітки. Образ захищає і новонароджених, і хлопців, і підлітків, і юнаків з дівчатами. Він буде оберігати Ваших нащадків від недуг, травм, спокус, розчарувань, сварок, згубних звичок і поганих знайомств, посприяє нормальному розвитку й дорослішанню, направить на правильний шлях, застереже від помилок та гріхів.

Ікона корисна й батькам - вона подарує емпатію (дар розділяти переживання дитини і прислухатися до її потреб), терпіння, тактовність, уміння справлятися з труднощами та непорозуміннями, збалансовано поєднувати дисципліну, повагу і любов до малюка. Крім того, образ приносить в сім'ю гармонію, умиротворення та спокій - так що він буде бажаним сюрпризом і для тих, хто тільки планує завести наслідника.

Відомо, що сердечна молитва матері - благословення дітям. Тому, схиляючись перед святинею, Ви зможете попросити Господа про щастя, достаток, процвітання своєї дитини, її міцне здоров'я, гарний настрій та самопочуття. Ваші слова захистять малюка від негараздів, хвороб, нездоланних перешкод, негативних емоцій.

Молитва матері на благословення дітям

Реліквією часто осіняють дітей, яких чекають випробування - вступ до садочка, школу, коледж або інститут, довге та важке лікування, перекладні іспити, зміна місця проживання. Святинею також благословляють нареченого і наречену, наставляючи їх перед одруженням.

А ще образ стане в нагоді всім, хто займається вихованням або навчанням дітей - няням, тренерам, педагогам, лекторам та керівникам різних секцій. Підносячи перед ним молитви, Ви переможете лінь, недовіру і апатію малюків, знайдете з ними спільну мову, прищепите хлопцям істинно християнські цінності.

Купити ікону «Благословення дітей» дуже просто - необхідно лише зв'язатися з нашим менеджером, щоб вибрати образ бажаного розміру, та незабаром дорогоцінна бурштинова реліквія, вручну виконана з променистих поліських самоцвітів та дрібної кам'яної крихти в точній відповідності з православними канонами, прикрасить Ваш будинок!

Молитва матері - благословення дітям

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матери услыши меня, грешную и недостойную рабу Твою.
Господи, в милости Твоей власти чадо мое, помилуй и спаси его имени Твоего ради.
Господи, прости ему вся согрешения, вольныя и невольныя, совершенные им пред Тобою.
Господи, настави его на истинный путь заповедей Твоих и вразуми его и просвети светом Твоим Христовым, во спасение души и исцеление тела.
Господи, благослови его в доме, около дома, в школе, в поле, в работе и в дороге, и на каждом месте Твоего владения.
Господи, сохрани его под кровом Твоим Святым от летящей пули, стрелы, ножа, меча, яда, огня, потопа, от смертоносной язвы (лучи атома) и от напрасныя смерти.
Господи, огради его от видимых и невидимых врагов, от всяких бед, зол и несчастий.
Господи, исцели его от всяких болезней, очисти от всякия скверны (вина, табака, наркотиков) и облегчи его душевные страдания и скорби.
Господи, даруй ему благодать Духа Твоего Святаго на многие лета жизни, здравия и целомудрия.
Господи, умножь и укрепи его умственные способности и телесные силы.
Господи, дай ему Твое благословение на благочестивую семейную жизнь и благочестивое деторождение.
Господи, даруй и мне, недостойной и грешной рабе Твоей, родительское благословение на чадо мое в настоящее время утра, дня, вечера и ночи имени Твоего ради, ибо Царствие Твое вечно, всесильно и всемогуще. Аминь.

iconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsiconsicons